Elkészítése
Első lépésként meghámozzuk a hagymákat, majd nagyon vékonyan felszeleteljük.
Először is a felforrósított olajon, alacsony lángon aranybarnára pirítjuk a hagymát. Miután a hagyma megpirult, hozzáadjuk a csirkemellet és pár percig pirítjuk.
Ezután közel 2 dl vízzel felöntjük és felforraljuk. Forrás után ízesítjük sóval és borssal, majd addig főzzük, ameddig a csirkemell megpuhul. Főzés közben ha szükséges, akkor pótoljuk a szaftot víz hozzáadásával.
Amikor a hús megpuhult, akkor a tejfölt csomómentesre keverjük és hozzáadjuk a hagymás csirkéhez. Felforraljuk, majd a kész hagymás, sűrű szaftos csirkemellet levesszük a tűzről.
A kész hagymás csirkemellet kifőtt tésztával tálaljuk.









