Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Hagymás, sajtos csirkecombok recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 5 db csirke alsócomb
  • 5 db csirke felsőcomb
  • 7 közepes szem burgonya
  • 1 nagyobb fej vöröshagyma
  • 1 nagyobb fej lilahagyma
  • 2 csomag szárnyas fűszerkeverék
  • reszelt sajt
  • só
  • olaj
Hagymás sajtos csirke sütve

Elkészítése

Először a csirkecombokat alaposan megmossuk és megtisztítjuk. A burgonyát egyforma, vékony karikákra szeleteljük. Egy tepsibe kevés olajat öntünk, majd elrendezzük benne a karikára vágott burgonyát, és enyhén megsózzuk.

A burgonyaágyra ráhelyezzük a csirkecombokat, amelyeket mindkét oldalukon fűszersóval ízesítünk. A hagymákat félbevágjuk, majd szeletekre vágjuk, és kézzel szétmorzsolva a csirkecombok tetejére szórjuk.

Az előmelegített sütőbe tesszük a tepsit, és alufóliával lefedve 180-200 fokon addig pároljuk, amíg a combok puhák nem lesznek. Ezután levesszük a fóliát, és tovább sütjük, amíg a csirkecombok bőre ropogósra nem pirul.

Amikor már majdnem kész van az étel, reszelt sajtot szórunk a combok tetejére, és visszatesszük a sütőbe addig, amíg a sajt szépen ráolvad. Tálaláskor csemege uborkával kínáljuk.

Sztori

Ez egy nagyon egyszerű és olcsó étel, amely nem igényel különösebb szakács technikát. Gyorsan elkészíthető, és mindig nagy sikert arat a családi ebédeken.

https://receptneked.wps.hu/szarnyas/hagymas-sajtos-csirkecombok/