Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Csirkecomb

Szárnyas receptek

Hagymás sült csirkecomb

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

A hagymás sült csirkecomb egyszerű, mégis ízletes fogás, amelyet a bőségesen hozzáadott hagyma és fokhagyma tesz igazán karakteressé. A lassú sütésnek köszönhetően a hús omlós, a bőre pedig pirosra sült és ropogós lesz.

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
4 adag
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább
Kautz Jozsef
Beküldte: 2013.08.20.

Hozzávalók

Elkészítése

Előkészítés

A csirkecombokat alaposan megtisztítjuk és megmossuk. A vöröshagymát negyedekbe vágjuk, a fokhagymát gerezdekre szedjük. A húsokat megsózzuk, majd befűszerezzük ételízesítővel, majoránnával, borssal és köménnyel. A hideg libazsírral megkenjük a combokat.

Sütés

Egy tepsibe tesszük a befűszerezett húst, közé helyezzük a hagymákat, majd másfél-két deci vizet öntünk alá. Lefóliázva 1 órán át sütjük előmelegített sütőben. Ezután levesszük a fóliát, és további 20-30 percig sütjük, amíg a hús szépen megpirul.

Tálalás

Tört burgonyával kínáljuk, de friss salátával vagy párolt zöldséggel is kitűnő.

Tipp

Ha még szaftosabb végeredményt szeretnénk, a víz egy részét fehérborral helyettesíthetjük. A hagymák karamellizálódva édes ízt adnak, így érdemes bőségesen tenni belőlük.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ételallergia: Tojásmentes receptek Ár: Kicsit drágább Gyakorlat: Kezdőknek Fogás: Vacsora
Kautz Jozsef
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is