Elkészítése
Előkészítés
A csirkecombokat alaposan megtisztítjuk és megmossuk. A vöröshagymát negyedekbe vágjuk, a fokhagymát gerezdekre szedjük. A húsokat megsózzuk, majd befűszerezzük ételízesítővel, majoránnával, borssal és köménnyel. A hideg libazsírral megkenjük a combokat.
Sütés
Egy tepsibe tesszük a befűszerezett húst, közé helyezzük a hagymákat, majd másfél-két deci vizet öntünk alá. Lefóliázva 1 órán át sütjük előmelegített sütőben. Ezután levesszük a fóliát, és további 20-30 percig sütjük, amíg a hús szépen megpirul.
Tálalás
Tört burgonyával kínáljuk, de friss salátával vagy párolt zöldséggel is kitűnő.
Tipp
Ha még szaftosabb végeredményt szeretnénk, a víz egy részét fehérborral helyettesíthetjük. A hagymák karamellizálódva édes ízt adnak, így érdemes bőségesen tenni belőlük.
