Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Hagymás sült csirkecomb recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 4 db csirkecomb
  • 1 fej fokhagyma
  • 2 fej vöröshagyma
  • 1 kávéskanál ételízesítő
  • 1 kávéskanál majoránna
  • só
  • 1 teáskanál durvára őrölt bors
  • 1 kávéskanál őrölt kömény
  • 2 evőkanál libazsír

Elkészítése

Előkészítés

A csirkecombokat alaposan megtisztítjuk és megmossuk. A vöröshagymát negyedekbe vágjuk, a fokhagymát gerezdekre szedjük. A húsokat megsózzuk, majd befűszerezzük ételízesítővel, majoránnával, borssal és köménnyel. A hideg libazsírral megkenjük a combokat.

Sütés

Egy tepsibe tesszük a befűszerezett húst, közé helyezzük a hagymákat, majd másfél-két deci vizet öntünk alá. Lefóliázva 1 órán át sütjük előmelegített sütőben. Ezután levesszük a fóliát, és további 20-30 percig sütjük, amíg a hús szépen megpirul.

Tálalás

Tört burgonyával kínáljuk, de friss salátával vagy párolt zöldséggel is kitűnő.

Tipp

Ha még szaftosabb végeredményt szeretnénk, a víz egy részét fehérborral helyettesíthetjük. A hagymák karamellizálódva édes ízt adnak, így érdemes bőségesen tenni belőlük.

https://receptneked.wps.hu/szarnyas/hagymas-sult-csirkecomb/