Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Halas csirke recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 1,5 kg csirke
  • 3 fej vöröshagyma
  • 1 teáskanál fokhagyma
  • 1 darab tv paprika
  • 2 darab paradicsom
  • 1 dl száraz vörösbor
  • 6 darab halászlékocka
  • 3 evőkanál fűszerpaprika
  • só
  • chili paprika

Tálaláshoz

  • 50 dkg metélt tészta

Elkészítése

A csirke ízlés szerint összeállított részeit átmossuk és közepes darabokra vágjuk.

Egy magasabb falú edénybe téve hozzáadjuk az apró kockákra vágott vöröshagymát, a feldarabolt paprikát és paradicsomot (vagy ezek hiányában 1 kisebb merőkanál natúr lecsót), majd felöntjük annyi hideg vízzel, hogy jó bőven ellepje és közepes lángon felforraljuk. Amíg a a csirke felforr, egy kis tálban a halászlékockákat villával összetörjük, majd a bort és a zúzott fokhagymát hozzáadva jól összekeverjük.

Miután felforrt az étel, beleöntjük a boros-halkockás keveréket és kanalanként rászórjuk a fűszerpaprikát, sóval ízesítjük és miután ismét felforrt, lassú lángon félig lefedve legalább 1-1,5 órán át főzzük. Attól függően, hogy tanyasi csirkéből vagy egyszerű boltiból készítjük.

Ezalatt a tésztát lobogó, sós vízben kifőzzük. Egyszer hideg vízzel átöblítjük, leszűrjük és tálalásig lefedve tartjuk.

Miután a csirkehús puhára főtt, egy utolsó kóstolással még sóval ízesíthetjük. Még forrón metélt tésztával, illetve ízlés szerint kenyérrel és csípős paprikával tálaljuk.

Jó étvágyat kívánok!

https://receptneked.wps.hu/szarnyas/halas-csirke/