Elkészítése
Csirkecomb elkészítése
A megtisztított csirkecombokat megsózzuk, majd tepsibe tesszük. Egyenletesen bekenjük az olaszos vajkrémmel, megszórjuk szárított bazsalikommal és reszelt sajttal. Kevés olajat öntünk alá, majd előmelegített sütőben sütni kezdjük.
Ha sütés közben úgy látjuk, hogy a hús alá kevés a szaft, egy kevés vizet öntünk hozzá. Addig sütjük, amíg a combok szépen megpirulnak és teljesen átsülnek.
Cukkinis, currys rizs elkészítése
A rizst megmossuk, majd kevés olajon átforgatjuk, enyhén megsózzuk és megszórjuk curryvel. Annyi vizet öntünk rá, hogy ellepje, és készre főzzük.
Közben a megtisztított cukkinit kockára vágjuk, és kevés olajon megpároljuk. Ha a cukkini kevésbé zsenge, szükség lehet kevés vízre, amit teljesen elpárologtatunk róla. A megpuhult cukkinit a főtt rizshez keverjük.
A sülten illatozó csirkecombokat a cukkinis, currys rizzsel tálaljuk, mellé friss salátát kínálhatunk.
Tipp
Ha szeretnénk még krémesebb ízt, a rizsbe a végén egy kanál tejfölt is keverhetünk. A csirkecombokat pedig készíthetjük csirkemellből is, így gyorsabban átsülnek, és könnyebb változatot kapunk.
