Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Hamis csirke gordon-bleu ciabattán tálalva mézes-mustáros salátával recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 4 darab csirkemell
  • 2 evőkanál savanyú lekvár (áfonya, narancs stb)
  • ízlés szerint kakukkfű
  • ízlés szerint frissen őrölt bors
  • ízlés szerint só
  • félkemény sajt durvára reszelve
  • 4 szelet fekete erdei sonka
  • olaj a sütéshez
  • 1 fej hagyma

Öntethez

  • 1 kiskanál dijoni mustár
  • 1 kávéskanál méz
  • balzsamecet ízlés szerint
  • 1 darab szívsaláta
  • 1 darab ciabatta

Elkészítése

A csirkét megmossuk, szárítjuk és ferdén zsebeket vágunk rá.

Összekeverjük a lekvárt a frissen aprított kakukkfűvel, adunk hozzá sót és borsot, majd ezzel a keverékkel megkenjük a csirkemell zsebeit és megszórjuk reszelt sajttal. Használjunk karakteresebb ízű kemény sajtot. Ezután a sonka szeleteket tekerjük rá a húsokra.

4 ek olajban a szeleteket mindkét oldalán átsütjük kb 4-4 percig, amíg ropogós és aranybarna nem lesz.

Amíg a hús sül, készítsük el a salátát is. Az öntethez a hagymát apróra vágjuk, hozzáadunk kevés mustárt, mézet, sót, borsot és a balzsamecetet és némi olívaolajat. A salátákat csíkokra vágjuk és az elkészült dresszinggel nyakon öntjük.

Tálaláskor 1-1 szelet pirított ciabatta szeletre halmozzuk az elkészült sültet és salátával tálaljuk.

https://receptneked.wps.hu/szarnyas/hamis-csirke-gordon-bleu-ciabattan-talalva-mezes-mustaros-salataval/