Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Hamis dubarry recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 6 darab csirke felsőcomb
  • 450 g brokkoli-karfiol keverék (mirelit)
  • 5 dkg vaj
  • 4 evőkanál finomliszt
  • 200 ml tej
  • 3 evőkanál tejföl
  • só ízlés szerint
  • bors ízlés szerint
  • zsiradék

Elkészítése

A csirkecombokat kicsontozzuk pillangóvágással: a hús közepétől kifelé bevágjuk mindkét oldalon és kihajtjuk. Kicsit kiklopfoljuk, majd fűszerezzük mindkét oldalát.

Besamel mártást készítünk. A vajat felhevítjük, picit sózzuk, liszttel megszórjuk és langyos tejjel felöntjük, majd simára keverjük. Fűszerezzük ízlés szerint és tejöllel elkeverjük.

A húst serpenyőben kevés zsiradékon elősütjük. A mirelit zöldséget sós vízben előfőzzük. Egy jénait kizsírozunk, belehelyezzük a húsokat és erre halmozzuk a zöldségeket.

Leöntjük besamel mártással, reszelt sajttal megszórjuk és előmelegített sütőben kb 35 percig sütjük 200 fokon.

https://receptneked.wps.hu/szarnyas/hamis-dubarry/