A csirkemellet 6-8 lapos szeletre vágom, attól függően, mekkora. A szeleteket sózom, borsozom, és olajban hirtelen megsütöm (grillezni is lehet akár, úgy egészségesebb és finomabb). Ha ez kész, a húsokat egy kiolajozott tepsibe rakom (miután megakadályoztam, hogy előkóstolás jogcímen eltűnjön egy szelet). A szeleteket befedem sonkával, ananásszal, sajttal, és sütőben megsütöm.
Közben elkészítem hozzá a köretet és a mártást. Köretnek megfőzök egy zacskó gyors rizst, és keverek bele egy kevés konzervkukoricát. A rizsbe is lehet rakni egy kis curryt, pikánsabb lesz tőle az íze.
A mártáshoz a vajat felmelegítem, beleszórom a curryt, pirítom pár percig, majd beleöntök 2 dl ananászlevet. Ezt felforralom, és ha forr, beleöntöm a 2 dl tejszínt, sózom, borsozom, és még pár percig forralom.
Ha a husi megsült (kb. 20 perc), forrón tálalom.
Sztori
Bevallom, mikor elsőre olvastam ezt a receptet, egy dolog jutott eszembe: ez most vagy ehetetlen lesz, vagy nagyon jó… szerencsére, a második változat jött be 🙂 Érdekes fűszerezés, furcsa ízek keveredése… garantáltan izgalmas ebédet kapunk, ha ezt készítjük el.
Jó étvágyat! 🙂