Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.
Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Hozzávalók: 50 dkg csirkemáj 10 dkg füstölt szalonna 2 közepes fej vöröshagyma 1 szál sárgarépa 1 gerezd fokhagyma 3 tojás 1 ek mustár 1 mk őrölt majoránna só bors Elkészítése: A csirkemájat átnézzük, megtisztítjuk, leöblítjük. A szalonnát apróra vágjuk, kisütjük a zsírját, a hagymát és a fokhagymát felszeletelve rádobjuk a szalonna zsírjára, és megpirítjuk, majd […]

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
4 adag
Mennyibe kerül?
Megfizethető
veruss74
Beküldte: 2015.06.29.

Elkészítése

Hozzávalók:

  • 50 dkg csirkemáj
  • 10 dkg füstölt szalonna
  • 2 közepes fej vöröshagyma
  • 1 szál sárgarépa
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 3 tojás
  • 1 ek mustár
  • 1 mk őrölt majoránna
  • bors


Elkészítése:

A csirkemájat átnézzük, megtisztítjuk, leöblítjük.
A szalonnát apróra vágjuk, kisütjük a zsírját, a hagymát és a fokhagymát felszeletelve rádobjuk a szalonna zsírjára, és megpirítjuk, majd a tisztított májat is hozzáadjuk, és együtt pirítjuk. Megsózzuk, borsozzuk, és teszünk hozzá egy kevés majoránnát, valamint egy csipet köményt.

A sárgarépát megtisztítva vékonyan felkarikázzuk, hozzáadjuk a májhoz, és vele együtt fedő alatt pár percig pároljuk.

Közben a tojásokat megfőzzük, és megpucoljuk.

A májat botmixerrel összemixeljük a tojásokkal együtt, és beletesszük a mustárt is. Megkóstoljuk, és ha szükséges, sózzuk, borsozzuk. Pástétomos edénybe szedjük és lehűtjük. Hűtőben egy hétig is eláll.

Tálaláskor kenyérre kenjük, lila hagymával, csípős paprikával fogyasztjuk.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Hétköznapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ételallergia: Tejmentes receptek Ár: Megfizethető Gyakorlat: Kezdőknek Fogás: Vacsora
veruss74
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is