Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Csirke

Csirkemell

Szárnyas receptek

Házi csirkemell sonka

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Hozzávalók: A sonkához: 1 kg csirkemellfilé 3 csípős/csemege, vékony kolbászka 5 dkg házi füstölt szalonna 1 zöld kaliforniai paprika 1 gerezd fokhagyma ízlés szerint só frissen őrölt tarka bors Főzőlé: 1 fej vöröshagyma 1 szárzeller 1 babérlevél 6 gerezd fokhagyma 8 szem fekete szemes bors 1 hegyes erős paprika/vagy tv paprika ízlés szerint só Elkészítése: […]

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
110 perc
Mennyiség:
4 adag
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Beküldte: 2015.12.03.

Elkészítése

Hozzávalók:

A sonkához:

  • 1 kg csirkemellfilé
  • 3 csípős/csemege, vékony kolbászka
  • 5 dkg házi füstölt szalonna
  • 1 zöld kaliforniai paprika
  • 1 gerezd fokhagyma
  • ízlés szerint só
  • frissen őrölt tarka bors

Főzőlé:

  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 szárzeller
  • 1 babérlevél
  • 6 gerezd fokhagyma
  • 8 szem fekete szemes bors
  • 1 hegyes erős paprika/vagy tv paprika
  • ízlés szerint só


Elkészítése:

A csirkemellet vékony csíkokra, majd apró kockára vágjuk, összekeverjük a reszelt fokhagymával, beletesszük az apró kockára vágott kaliforniai paprikát, sózzuk, borsozzuk, majd hozzátesszük a késsel pépesített szalonnát, és alaposan összekeverjük.

A húsos massza felével megtöltjük a sonkaprést, belehelyezzük a kolbászkákat, majd rákanalazzuk a maradék húst, és rátesszük a tetejét, melyet az első fokozatra szorítunk.

A lezárt prést beletesszük egy lábasba, majd felengedjük annyi vízzel, hogy a rugók feléig érjen. Beletesszük a fűszereket, a zöldségeket, belógatjuk a vízhőmérőt, és 78 fokosra melegítjük a vizet.

1,5 órát főzzük, és végig ügyelünk rá, hogy a víz hőmérsékletét 78 fokon tartsuk. A főzési idő felénél kivesszük a prést, egy tálcára helyezzük, és egy fokozattal lejjebb nyomjuk a tetejét, és visszatesszük. 20 perc múlva megint kivesszük, és megint egy fokozattal lejjebb nyomjuk.

A levében hagytam kihűlni.

Én másnap reggel kibontottam, és nagyon nagy boldogság ért, mert egy nagyon finom, omlós, szaftos sonkát kaptam.

Jó étvágyat!

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Évszak: Egész évben Ételallergia: Tojásmentes receptek Ár: Megfizethető Gyakorlat: Haladóknak Fogás: Vacsora
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is