Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Hercegnő burgonya rántott csirkével recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Burgonyához

  • 80 dkg burgonya
  • 10 dkg vaj
  • 1 teáskanál só
  • őrölt szerecsendió
  • 2 tojássárgája

Rántott csirkéhez

  • 4 szelet csirkemell filé
  • 4 darab felsőcomb
  • 4 evőkanál finomliszt
  • 6 evőkanál zsemlemorzsa
  • 2 tojás
  • só
  • bors
  • 4 dl olaj a sütéshez

Elkészítése

A húsokat befűszerezzük: sózzuk, borsozzuk, majd állni hagyjuk.

A szokásos módom bepanírozzuk: lisztbe, felvert tojásba mártjuk, majd zsemlemorzsába forgatjuk.

Forró olajban, fedő alatt puhára pároljuk és szép pirosra sütjük. Papírtörlőre szedjük, hogy a felesleges olajat felszívja.

A megtisztított és apróra vágott burgonyát sós vízben puhára főzzük, majd leszűrjük és áttörjük. Ízesítjük sóval és szerecsendióval, majd elkeverjük benne a vajat. Hagyjuk egy kicsit hűlni.

Közben a sütőt előmelegítjük. Két nagy méretű tepsit kibélelünk sütőpapírral.

A burgonyához adjuk a tojássárgákat, simára keverjük és csillagcsöves zsákba töltjük.

A sütőpapíros tepsire kis halmokat nyomunk a krumplis masszából.

200 fokon hőlégkeveréssel kb 20 perc alatt megsütjük. Amikor már kezd egy kicsit pirulni a teteje, akkor jó.

Melegen, azonnal a rántott csirkével tálaljuk.

Párolt répával díszítjük.

https://receptneked.wps.hu/szarnyas/hercegno-burgonya-rantott-csirkevel/