Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Hideg csirkés tésztasaláta recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 1 db csirkemellfilé (kockára vágva)
  • 1 db padlizsán (kockára vágva)
  • 1 darab uborka (kockára vágva)
  • 0,5 kg csemegekukorica (cső kukorica megfőzve)
  • 2 közepes paradicsom
  • 50 dkg farfalle (megfőzve, kihűtve)
  • 5 dl joghurt
  • 1 db citrom
  • só
  • 2 evőkanál olaj
  • 1 teáskanál garam masala
  • bazsalikom
  • oregánó
  • bors

Elkészítése

A tésztát sós vízben megfőzzük, leszűrjük, kevés olívaolajjal meglocsoljuk, hogy ne tapadjanak össze, és lehűtjük.

A kockára vágott padlizsánokat besózzuk, állni hagyjuk. Közben a szintén kockára vágott csirkét ízlés szerint befűszerezzük (én sóval, borssal, kevés garam masalával, bazsalikommal, oregánóval ízesítettem).

A csirkehúst kevés olívaolajon, forró serpenyőben megsütjük, hűlni hagyjuk. A padlizsánról leitatjuk a vizet, és őket is forró serpenyőben megsütjük, papírtörlőre szedjük, kihűtjük.

A megfőtt kukoricáról éles késsel levágjuk a szemeket.

Az uborkát kockára vágjuk, a koktélparadicsomokat méretük szerint félbe-negyedbe vágjuk.

A kihűlt hozzávalókat egy szép nagy tálba rétegesen lerakjuk úgy, hogy alulra tészta kerüljön, megszórjuk arányosan padlizsánnal, csirkehússal, uborkával, paradicsommal, majd megint tészta, addig míg el nem fogynak az alapanyagok. Az egészet hűtőben jól lehűtjük.

Az öntethez összekeverjük a joghurtot a citrom kifacsart levével, sózzuk. Aki szereti, kevés chilipelyhet is keverhet bele.

Tálaláskor a salátát tányérokba szedjük, és meglocsoljuk az öntettel.

Ínyencek mini mozzarellát is szórhatnak rá.

https://receptneked.wps.hu/szarnyas/hideg-csirkes-tesztasalata/