Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Holland csirke recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 1 kg csirke
  • 1 evőkanál olaj
  • 20 dkg darált hús
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 db tojás
  • 1 db tojássárgája
  • 1 dl főzőtejszín
  • 20 dkg leveszöldség
  • só
  • bors
  • 1 csokor petrezselyemzöld
  • citromlé

Elkészítése

A darált húst összedolgozzuk az olajban megpirított vöröshagymával, a megvagdalt petrezselyemzölddel, a tojással meg a borssal, és a csirke belsejébe töltjük. A maradék olajban, egy kevés vízzel, a karikákra vágott zöldséggel puhára pároljuk a megtöltött szárnyast, majd zsírjára sütjük.

A csirkét kivesszük, és feldaraboljuk, levét áttörjük vagy turmixoljuk, és a tojássárgájával, meg citromlével elhabart tejföllel besűrítjük, de nem forraljuk, csak melegítjük, nehogy a tojás összekapjon. A csirkedarabokat a mártással leöntve, a felszeletelt töltelékkel körülrakva tálaljuk.

https://receptneked.wps.hu/szarnyas/holland-csirke/