Hozzávalók:
- 4 szelet pulykamell
- kevés liszt
- olaj a sütéshez
- 20 dkg gomba
- 1 pár debreceni kolbász
- 1 vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 dl főzőtejszín
- só
- frissen őrölt bors
- kevés őrölt pirospaprika
Elkészítése:
A pulykamell szeleteket kiklopfoljuk, megsózzuk, kevés lisztbe forgatjuk, mindkét oldalát kevés olajon megsütjük. A pulykamell gyorsan sül, csak pár perc szükséges a készre sütéséhez. Félretesszük.
Ugyanabban a serpenyőben, a maradék olajon a csíkokra vágott hagymát, és a szétnyomott fokhagymát megdinszteljük, majd a felszeletelt gombát, és a debreceni kolbászt is enyhén megpirítjuk. Fellazítjuk a főzőtejszínnel, sózzuk, borsozzuk, kevés őrölt paprikával színezzük. Felforraljuk, és a megsült pulykamell szeleteken tálaljuk.
Szaftos étel, így tésztát, vagy rizst kínáljunk hozzá köretként.