Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Húsgolyók gombás-mustáros mártással recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 40 dkg pulyka darált hús
  • 4 gerezd fokhagyma
  • só
  • bors
  • 1 evőkanál szódabikarbóna
  • 1 evőkanál mustár
  • 1 kis doboz tejföl
  • 3 szelet bacon (vagy kolozsvári szalonna)
  • 6 szem gomba
  • 0,5 fej lilahagyma

Elkészítése

 darált pulykahúst összekeverjük a préselt fokhagymával, sóval, borssal és a szódabikarbónával. A masszából kis golyókat formázunk, majd kevés zsiradékon, közepes hőmérsékleten ropogósra sütjük. A megsült húsgolyókat félretesszük.

Közben a lila hagymát apróra vágjuk, a gombát felszeleteljük, a szalonnát pedig csíkokra vágjuk. Egy serpenyőben a szalonnát zsírjára pirítjuk, majd hozzáadjuk a hagymát és a gombát. Az egészet sóval és borssal ízesítjük, és néhány percig pároljuk, amíg a gomba megpuhul.

Ezt követően hozzákeverjük a mustárt, majd a tejfölt, és 1-2 percig alacsony lángon főzzük, hogy a mártás összeálljon. A végén beleforgatjuk a megsütött húsgolyókat, és együtt átmelegítjük az egészet.

Frissen főtt tésztával tálaljuk. Ízlés szerint reszelt parmezánt szórhatunk a tetejére.

https://receptneked.wps.hu/szarnyas/husgolyok-gombas-mustaros-martassal/