Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Húsos-kelbimbós pite recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Tészta

  • 25 dkg finomliszt
  • 1 kávéskanál só
  • 12,5 dkg hideg vaj
  • 1 tojás
  • 1 hideg víz (kb)

Töltelék

  • 30 dkg csirkemell
  • 1 fej vöröshagyma
  • pár levél friss bazsalikom vagy 1 tk szárított
  • 1 gerezd fokhagyma
  • bors
  • só
  • 20 dkg kelbimbó

Tetejére

  • 1 tojás
  • 1 dl tejföl
  • 1 evőkanál liszt
  • reszelt, füstölt sajt

Elkészítése

A tészta hozzávalóiból gyors mozdulatokkal tésztát gyúrunk, majd frissen tartó fóliába csomagoljuk és 1 órára hűtőbe tesszük.

Azután a tésztát egy piteformába nyújtjuk úgy, hogy legyen pereme is. Villával megszurkáljuk, majd sütőpapírt fektetünk rá, erre száraz babot vagy lencsét szórunk és 180 °C-on 15 perc alatt elősütjük.

A kelbimbót párolóbetétben sós víz felett megpároljuk.

A finomra vágott hagymát kevés olajon megdinszteljük, hozzáadjuk a felkockázott csirkemellet és fehéredésig pirítjuk. Ízesítjük sóval, borssal, zúzott fokhagymával és bazsalikommal.

A tetejére a tojást a liszttel, a tejföllel és a sajttal összekeverjük.

Az elősütött tésztán elrendezzük a húst és a kelbimbót, majd leöntjük a sajtos szósszal és visszatesszük a sütőbe kb 35-40 percre.

https://receptneked.wps.hu/szarnyas/husos-kelbimbos-pite/