Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Húsos tészta (maradékmentés) recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 30 dkg maradék sült kacsamell (vagy másmilyen maradék sült hús)
  • 20 dkg metélt tészta (vagy ízlés szerinti tészta)
  • 15 dkg füstölt császárszalonna
  • 1 fej vöröshagyma
  • 2 dl tejföl
  • só (ízlés só (ízlés szerint)
  • őrölt színes bors (ízlés szerint)
  • 1 evőkanál dijoni mustár
  • 10 dkg reszelt sajt
  • 1 evőkanál étolaj

Elkészítése

A kacsamellről vegyük le a bőrt, majd csipkedjük kisebb darabokra. A húst tépkedjük nagyobb darabokra. A császárszalonnát vágjuk fel kisebb kockákra. A vöröshagymát pucoljuk meg és vágjuk fel apróra.

Egy serpenyőben hevítsük fel az olajat, adjuk hozzá a kisebb darabokra csipkedett kacsabőrt és süssük ropogósra. Ezután szedjük ki a zsiradékból és tegyük félre. A maradék zsiradékba tegyük bele a kockákra vágott császárszalonnát és süssük szép pirosra, majd szedjük ki és tegyük félre.

Ezután adjuk hozzá a zsírhoz az apróra vágott vöröshagymát, pároljuk üvegesre, majd adjuk hozzá a tépett kacsamellet és süssük egy-két percig. Ezután adjuk hozzá az előzőleg pirosra sütött szalonnát, majd a tejfölt és a mustárt, és melegítsük alaposan össze. Közben ízlés szerint sózzuk és borsozzuk.

A tésztát főzzük ki enyhén sós vízben, majd szűrjük le, adjuk hozzá a szaftos húshoz és melegítsük össze.

https://receptneked.wps.hu/szarnyas/husos-teszta-maradekmentes/