A húst kisebb kockákra vágjuk, majd fűszerezzük sóval, borssal és a fűszerkeverékkel.
A chiliket kimagozzuk és apróra vágjuk. A kovászos uborkát szintén felaprózzuk.
Veszünk két nagyjából egyforma, kerek jénai fedőt vagy hőálló sütőtálat és egy kissé beolajozzuk az alját. Két-két tortilla lapot belenyomunk a sütőformák aljába, hogy fodros legyen a széle és legyen kehely formája. Ez azért lényeges, hogy a mártás ne tudjon majd a lapok alá befolyni.
Egy serpenyőben kevés olajat forrósítunk és hirtelen átpirítjuk rajta a húskockákat. Mikor megsültek, felezve elosztjuk a tortillalapokon. Rászórjuk az aprított chili paprikákat, az uborkát és végül a sajt 3/4 részét.
Ezután a tojásokat tálba ütjük, hozzáadjuk a lisztet, a tejet, a mustárt, kevés sót és a sütőport. Habverővel csomómentesre keverjük az egészet.
A mártást felezve, ráöntjük a pitékre. A maradék sajttal megszórjuk a piték tetejét, majd mehetnek az előmelegített, 200 °C-os sütőbe sülni.
Kb 20 perc alatt, pirulásig sütjük.
Tálaláskor petrezselymet szórunk a piték tetejére és máris, forrón tálaljuk. Mártásokkal és friss zöldséggel fogyasztjuk.