Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Húsos tortilla pite recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók 2 pi

  • 4 darab tortilla lap
  • 450 g pulykamell filé
  • 2 darab kovászos uborka
  • 2 evőkanál olaj
  • csirke fűszerkeverék

Hozzávalók

  • só
  • bors
  • 1 darab zöld chili
  • 1 darab piros chili
  • 10 dkg cheddar sajt
  • 10 dkg trappista sajt

Öntet

  • 2 tojás
  • 1 bögre finomliszt
  • 1 bögre tej
  • 1 mokkáskanál mustár
  • 1 kiskanál sütőpor
  • csipet só
  • csipet bors

Tálaláshoz

  • szószok
  • friss saláta
  • paradicsom
  • kevés fodros petrezselyemzöld

Elkészítése

A húst kisebb kockákra vágjuk, majd fűszerezzük sóval, borssal és a fűszerkeverékkel.

A chiliket kimagozzuk és apróra vágjuk. A kovászos uborkát szintén felaprózzuk.

Veszünk két nagyjából egyforma, kerek jénai fedőt vagy hőálló sütőtálat és egy kissé beolajozzuk az alját. Két-két tortilla lapot belenyomunk a sütőformák aljába, hogy fodros legyen a széle és legyen kehely formája. Ez azért lényeges, hogy a mártás ne tudjon majd a lapok alá befolyni.

Egy serpenyőben kevés olajat forrósítunk és hirtelen átpirítjuk rajta a húskockákat. Mikor megsültek, felezve elosztjuk a tortillalapokon. Rászórjuk az aprított chili paprikákat, az uborkát és végül a sajt 3/4 részét.

Ezután a tojásokat tálba ütjük, hozzáadjuk a lisztet, a tejet, a mustárt, kevés sót és a sütőport. Habverővel csomómentesre keverjük az egészet.

A mártást felezve, ráöntjük a pitékre. A maradék sajttal megszórjuk a piték tetejét, majd mehetnek az előmelegített, 200 °C-os sütőbe sülni.

Kb 20 perc alatt, pirulásig sütjük.

Tálaláskor petrezselymet szórunk a piték tetejére és máris, forrón tálaljuk. Mártásokkal és friss zöldséggel fogyasztjuk.

https://receptneked.wps.hu/szarnyas/husos-tortilla-pite/