Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Húsvéti töltött csirkecomb friss salátával recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók 6 személyre

  • 6 db csirkecomb
  • 4 db tojás
  • 15 dkg sonka
  • 2 szelet rozskenyér
  • 2 dl tej
  • 10 dkg húsos füstölt szalonna
  • 4 fej vöröshagyma
  • só
  • bors
  • ételízesítő
  • szárnyas fűszerkeverék
  • 1 csomag medvehagyma

A salátához

  • 0,5 csomag szárzeller
  • 0,5 csokor újhagyma
  • 2 darab paradicsom
  • 1 db piros kaliforniai paprika
  • 1 db cékla
  • 1 csomag piros retek
  • só
  • balzsamecet
  • olívaolaj

Elkészítése

A zöldségeket alaposan megtisztítjuk, megmossuk és tetszés szerint feldaraboljuk. Három tojást keményre főzünk, majd felkockázunk. A szalonnát, két vöröshagymát és a medvehagymát apróra vágjuk, a sonkát és a főtt tojásokat szintén kockákra vágjuk. A rozskenyeret tejbe áztatjuk, majd alaposan kinyomkodjuk.

A csirkecombokat megtisztítjuk, a bőrüket óvatosan fellazítjuk, és a combokat sóval bedörzsöljük. A maradék két vöröshagymát cikkekre vágjuk.

A szalonnát egy serpenyőben kipirítjuk, majd megdinszteljük rajta az aprított hagymát. Hozzáadjuk a sonkát, sóval, borssal és ételízesítővel ízesítjük, majd néhány percig pirítjuk. Hozzáadjuk az apróra vágott medvehagymát, és még 4-5 percig dinszteljük, majd levesszük a tűzről. A keverékhez hozzáadjuk a kinyomkodott rozskenyeret, a nyers tojást és a felkockázott főtt tojást. Alaposan összedolgozzuk a tölteléket.

A fellazított csirkecombok bőre alá töltjük a tölteléket, majd a combokat tepsibe helyezzük. Mellé tesszük a cikkekre vágott vöröshagymát, és szárnyas fűszerrel megszórjuk. Kevés vizet öntünk alá, lefedjük a tepsit alufóliával, és 180 fokra előmelegített sütőben egy órán át sütjük. Az egy óra elteltével eltávolítjuk a fóliát, és sűrűn locsolgatva a combokat pirosra sütjük.

A salátához a zeller, újhagyma, paradicsom, kaliforniai paprika, cékla és retek feldarabolt keverékét enyhén megsózzuk, majd balzsamecettel és olívaolajjal meglocsoljuk.

A csirkecombokat a friss salátával együtt tálaljuk. Jó étvágyat kívánunk hozzá!

https://receptneked.wps.hu/szarnyas/husveti-toltott-csirkecomb-friss-salataval/