Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Illatos-omlós csirke csípős káposztasalátával recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 70 dkg csirkemell filé
  • 3 db tojásfehérje
  • 3 evőkanál keményítő
  • só
  • bors
  • 0,5 kg káposzta
  • 1 szál sárgarépa
  • 4 evőkanál ecet
  • 1 dl víz
  • 1 evőkanál édesítő (vagy cukor )
  • Erős Pista
  • 4 nagyobb burgonya

Elkészítése

Csirke elkészítése

A csirkemellet vékony szeletekre vágjuk, sóval és borssal ízesítjük. A tojásfehérjét keményítővel felverjük, majd sóval és borssal fűszerezzük. A hússzeleteket beleforgatjuk a masszába, és forró olajban aranybarnára sütjük.

Csípős káposztasaláta

A káposztát és a répát legyaluljuk, majd enyhén megsózzuk. Az ecetet a vízzel és az édesítőszerrel elkeverjük, majd a zöldségekre öntjük. Borssal ízesítjük, és erős pistával csípősítjük.

Burgonya köret

A burgonyát nagyobb cikkekre vágjuk, majd sós vízben félig előfőzzük. Ezután forró olajban aranybarnára sütjük.

Tipp

Az illatos csirkét kínálhatjuk szójaszósszal vagy fokhagymás mártogatóval is. A salátába reszelt almát is tehetünk, így enyhén édeskés ízt kap, ami jól kiegyensúlyozza a csípősséget.

https://receptneked.wps.hu/szarnyas/illatos-omlos-csirke-csipos-kaposztasalataval/