Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Indiai csirke recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 1 kg csirkecomb
  • 30 dkg mexikói zöldségkeverék
  • 2 darab alma
  • 2 evőkanál mazsola
  • 10 darab szegfűszeg
  • 1 fej vöröshagyma
  • só
  • bors
  • olaj

Elkészítése

Combok:

Kevés olajon pirítsuk üvegesre a finomra vágott vöröshagymát. Adjuk hozzá a beirdalt csirkecombokat és pirítsuk át minden oldalukat. Közben sózzuk és borsozzuk ízlés szerint.

Zöldség és gyümölcs hozzáadása:

A csirkére öntsük a mexikói zöldségeket, tegyük hozzá a gerezdekre vágott almát, a mazsolát és a szegfűszeget. Forgassuk össze alaposan az egészet.

Fedő alatt, takarék lángon főzzük körülbelül 30 percig, amíg a hús teljesen megpuhul. Ha szükséges, öntsünk alá kevés vizet és főzés közben pótoljuk.

Tálalás

Az elkészült indiai csirkét főtt rizzsel kínáljuk.

Tipp:

Az ételt gazdagíthatjuk egy kevés curry porral vagy kurkumával, így még inkább az indiai konyhát fogja idézi. Ha szeretjük a csípősebb ízeket, adhatunk hozzá chiliport vagy friss erős paprikát is.

https://receptneked.wps.hu/szarnyas/indiai-csirke-2/