A pác hozzávalóit – olívaolajat, ketchupot, curry port, borsot, zúzott fokhagymát, őrölt köményt, egy leheletnyi fahéjat és a mézet – összekeverjük ízlés szerinti arányban. A csirkedarabokat beleforgatjuk a fűszeres keverékbe, majd egy tepsibe fektetjük. Hagyjuk kicsit állni, hogy az ízek jobban átjárják a húst. Ezt segíti, ha a csont mellett néhány helyen bevagdossuk a combokat, szárnyakat.
A hús mellé szórjuk a felezett gombákat, aláöntünk kb. fél deci vizet, és lefedjük alufóliával. Előmelegített, forró sütőben 40–50 percig pároljuk, amíg a hús megpuhul. Ezután levesszük a fóliát, és visszatesszük pár percre, hogy kissé megpiruljon a teteje. A kész húst és a gombát tálra szedve kínáljuk.
Tipp
Köretnek illik hozzá basmati rizs vagy naan kenyér, amivel a szaftot is ki lehet törölni. Ha szeretjük az erősebb ízeket, a pácba tehetünk friss chili darabokat is.