Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Indiai gombás csirke recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 1 db konyhakész csirke ( részeire bontva)
  • 50 dkg gomba
  • olívaolaj
  • csípős ketchup
  • curry
  • bors
  • fokhagyma
  • őrölt kömény
  • őrölt fahéj
  • 1 evőkanál méz

Elkészítése

A pác hozzávalóit – olívaolajat, ketchupot, curry port, borsot, zúzott fokhagymát, őrölt köményt, egy leheletnyi fahéjat és a mézet – összekeverjük ízlés szerinti arányban. A csirkedarabokat beleforgatjuk a fűszeres keverékbe, majd egy tepsibe fektetjük. Hagyjuk kicsit állni, hogy az ízek jobban átjárják a húst. Ezt segíti, ha a csont mellett néhány helyen bevagdossuk a combokat, szárnyakat.

A hús mellé szórjuk a felezett gombákat, aláöntünk kb. fél deci vizet, és lefedjük alufóliával. Előmelegített, forró sütőben 40–50 percig pároljuk, amíg a hús megpuhul. Ezután levesszük a fóliát, és visszatesszük pár percre, hogy kissé megpiruljon a teteje. A kész húst és a gombát tálra szedve kínáljuk.

Tipp

Köretnek illik hozzá basmati rizs vagy naan kenyér, amivel a szaftot is ki lehet törölni. Ha szeretjük az erősebb ízeket, a pácba tehetünk friss chili darabokat is.

https://receptneked.wps.hu/szarnyas/indiai-gombas-csirke/