Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Indiai joghurtos csirkecomb zeller-alma salátával recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 4 darab csirkecomb filé
  • 500 ml joghurt
  • 5 gerezd fokhagyma
  • fokhagymakrém ízlés szerint
  • ízlés szerint curry
  • ízlés szerint kurkuma
  • ízlés szerint gyömbér
  • ízlés szerint garam masala

Salátához

  • 1 darab zeller (kisebb)
  • 1 darab alma
  • ízlés szerint uborka
  • ízlés szerint sárgarépa
  • ízlés szerint kék sajt
  • ízlés szerint pirított dió

Elkészítése

A fűszereket és a fokhagymát elkeverjük a joghurtban. Ebbe a pácba tesszük a combokat. Ezt előző nap is elkészíthetjük, így az ízek jobban érvényesülnek majd, de néhány órára mindenképpen tegyük hűtőbe.

A combokat előmelegített sütőben kezdjük el sütni, 180 fokon. A joghurtos húsokat rácsra vagy grillre tesszük és kb 1 óra alatt készre sütjük.

A salátához az almát, zellert felcsíkozzuk, adunk még mellé tetszés szerint uborkát, répát és jól összekeverjük. Ízlés szerint fűszerezzük. Én nem tettem hozzá mást. A tetejére pedig kék sajtot és pirított diót szórtam.

https://receptneked.wps.hu/szarnyas/indiai-joghurtos-csirkecomb-zeller-alma-salataval/