Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Indiai, paradicsomos-fűszeres csirke recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Elkészítése

Hozzávalók:

  • 1 kg csirkecomb
  • só, bors
  • 2 dl natúr joghurt
  • 1/2 citrom
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 kis darab gyömbér tisztítva
  • 1 tk kurkuma
  • 1 tk fűszerpaprika
  • 5 dkg vaj
  • 4 egész szegfűszeg
  • 2 db babér
  • 1 kevés koriander
  • 1 rúd fahéj
  • 1 tk vágott koriander levél
  • 1 doboz konzerv paradicsom ( hámozott)
  • 1 dl tejszín
  • 1 fej vöröshagyma

Az indiai raitához:

  • 1 db kígyóuborka
  • 2 dl krémes joghurt
  • 1 tk petrezselyem vágott
  • apróra vágott friss korianderzöld
  • só, őrölt kömény
  • 1 zöldhagyma (új),vagy snidling


Elkészítése:

A csirkecombokat sóval és borssal ízesítjük. A joghurtot botmixer segítségével kikeverjük a citromlével, gyömbérrel, egy – apróra darabolt – gerezd fokhagymával, fűszerpaprikával és kurkumával.

A csirkét egy uzsonnatasakba (vagy tálba) tesszük, ráöntjük a fűszeres joghurtot, összeforgatjuk, és egy órára, esetleg egy egész éjszakára hűtőbe tesszük pácolódni.

Egy serpenyőben felolvasztjuk a vajat, hozzáadjuk a fűszereket: szegfűszeget, babérlevelet, egész koriandert, egész fahéjat, és illatosra pirítjuk.

Üvegesre dinszteljük rajta a finomra aprított vöröshagymát.

Ekkor hozzáadjuk a csirkét (a páccal együtt), és mindkét oldalán kissé megpirítjuk, beleöntjük a paradicsomkonzervet, valamint 1 dl vizet, és a paradicsomos mártásban kb. 30 perc alatt puhára pároljuk a csirkét, a végén hozzáadjuk a tejszínt.

A hűsítő uborka raitához meghámozzuk, kimagozzuk és lereszeljük az uborkát. Kikeverjük a joghurtot az aprított petrezselyemmel,korianderrel valamint egy csipet sóval, majd összekeverjük a reszelt uborkával.

A csirkét főtt rizzsel, korianderrel megszórva tálaljuk.

https://receptneked.wps.hu/szarnyas/indiai-paradicsomos-fuszeres-csirke/