Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Jamaicai jerk csirke recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 8 darab bőrös csirke alsó és felsőcomb vegyesen

Szósz

  • 4 szál újhagyma aprítva
  • 1 gerezd zúzott fokhagyma
  • 2 cm friss gyömbér hámozva és aprítva
  • chilikrém vagy 1 piros chili magozva és aprítva
  • 4 evőkanál olaj
  • 2 evőkanál szójaszósz
  • 1 evőkanál almaborecet
  • 1 lime reszelt héja és leve
  • 0,5 teáskanál szárított kakukkfű
  • 0,5 teáskanál őrölt szegfűbors
  • csipet őrölt szerecsendió
  • csipet őrölt fahéj
  • 1 evőkanál barna nádcukor
  • bors
  • só

Elkészítése

A szósz összes hozzávalóját egy késes rotogépbe tesszük, alaposan megszózzuk és borsozzuk, majd sima, sűrű szósszá pürésítjük.

A combokat megmossuk, megtöröljük és 2-3 helyen bevágjuk, hogy a szósz jól át tudja járni.

Egy nagyobb edénybe tesszük a combokat és alaposan bekenjük a szósszal, majd minimum 2 órára, de inkább egy éjszakára hűtőbe tesszük.

A sütőt 200 fokra előmelegítjük. Egy tepsibe áttesszük a combokat a szósszal együtt, majd betoljuk a sütőbe. 30-40 perc alatt puhára sütjük. A kisülő szafttal és maradék szósszal a sütés közben gyakran locsolgassuk a sültet.

Rizi-bizivel vagy másmilyen választott körettel tálaljuk. Ízvilágban jól illik hozzá a mangósalsa.

https://receptneked.wps.hu/szarnyas/jamaicai-jerk-csirke/