Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Kacsa- és libasült recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Elkészítése

Hozzávalók:

  • 1 kacsamell
  • 4 kacsacomb
  • 1 libamell
  • 2 libacomb
  • 2 tk morzsolt majoránna
  • 1 tk kakukkfű
  • 2 dl száraz fehérbor
  • ízlés szerint őrölt fekete bors
  • ízlés szerint só


Elkészítése:

A combokat és a mellet sóval, borssal bedörzsölöm, a húsos felét fűszerezem majoránnával és kakukkfűvel.

Egy tepsibe egymás mellé rakom a húsokat, aláöntöm a bort. Alufóliával lefedve, 200 fokon 80 percig sütöm, majd a fóliát levéve, még 15 perc alatt ropogósra sütöm a bőrét.

[box style=”info”]A fagyasztóláda mélye sokszor kincseket rejt, amiért érdemes néha feltúrni. Szerencsére húsoknál mindig ráírom a csomagra mi van benne, ezért nem ér meglepetés. Kacsa-, libamelleket és combokat leltem, amiért érdemes volt felfűteni a kemencét. Az eredmény pedig itt látható.[/box]

https://receptneked.wps.hu/szarnyas/kacsa-es-libasult/