Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Kacsa zsírjában sült krumplival recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Elkészítése

Hozzávalók:

  • 1 db pecsenyekacsa
  • só
  • 1 mk majoranna
  • 1 mk kakukkfű
  • őrölt bors
  • 1-1,5 dl víz

Köret hozzávalói:

  • 5-6 szem krumpli
  • kacsazsír
  • só


Elkészítése:

A kacsát alaposan nézzük át és az esetleges tokokat távolítsuk el. Ezután a zsírosabb részeket (pl. a nyakánál, a püspökfalatnál….) fejtsük le, majd daraboljuk fel apróra.

Ezután a kacsát jó alaposan dörzsöljük be sóval kívül-belül, majd helyezzük bele a tepsibe. Tegyük köré az előzőleg lefejtett, és feldarabolt zsíros részeket, majd szórjuk meg ízlés szerint sóval, őrölt borssal, majorannával, és kakukkfűvel. Végül öntsük alá a vizet, majd alufóliával fedjük le a tepsit.

Helyezzük be előmelegített sütőbe, majd közepes hőmérsékleten kb. két óra alatt pároljuk puhára. Amikor a kacsa már megpuhult vegyük le a fóliát, majd magasabb hőfokon süssük szép pirosra, ropogósra. Ezután a készre sült kacsát vegyük ki a zsírból, és tálalásig tartsuk melegen.

A krumplit vágjuk fel kicsit vastagabb karikákra, majd tegyük a tesiben lévő kacsazsírba. Ezután sózzuk, és keverjük alaposan össze, majd tegyük be a sütőbe és süssük szép pirosra. (én a kisült töpörtyűt is benne hagytam a zsírban, és tovább sütöttem a krumplival)

Tálalás előtt daraboljuk fel a kacsát, majd a sült krumplival és párolt káposztával kínáljuk.

 

https://receptneked.wps.hu/szarnyas/kacsa-zsirjaban-sult-krumplival/