Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Kacsacomb párolt savanyú káposztával recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 4 darab kacsacomb
  • 3 evőkanál kacsazsír
  • só
  • 50 dkg savanyú káposzta
  • őrölt kömény
  • 1 dl étolaj
  • 3 evőkanál kristálycukor
  • 1 csapott evőkanál ecet (10%)

Elkészítése

A kacsacombokat megtisztítjuk és beírdaljuk.

Teflonos, magas falú serpenyőben felolvasztjuk a kacsazsírt és beletesszük a kacsacombokat. Sóval ízlés szerint ízesítjük.

A serpenyőbe kb 1 dl vizet öntünk, majd lefedjük és takarék lángon kb 20 percig puhítjuk a húst. Ezután levesszük a fedőt és takarék lángon, többszöri húsforgatás mellett a combokat aranybarnára sütjük.

A savanyú káposztát langyos vízben átmossuk és teflonos vagy kerámia serpenyőbe tesszük.

Ráöntjük az olajat, kb 2 dl vizet, az ecetet, a kristálycukrot és ízlés szerint örölt köményt. Fedő alatt kb 30 percig pároljuk folyamatos kevergetés közben.

Ezután levesszük a fedőt és további 20 percig takaréklángon sütjük.

https://receptneked.wps.hu/szarnyas/kacsacomb-parolt-savanyu-kaposztaval/