Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Kacsamáj créme brulée recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Elkészítése

Hozzávalók:

  • 300 g hízott kacsamáj
  • 2 dl zsíros tej
  • 2 dl tejszín (30-32%)
  • 5 tojássárgája
  • só
  • konyak
  • fehér bors
  • finomított kristálycukor, vagy barna cukor


Elkészítése:

A kacsamájat megmossuk, az ereket eltávolítjuk, majd leturmixoljuk.

Vízgőz fölött habos tömeggé keverjük a tojássárgáját, a tejet, a tejszínt és a konyakot.

A tűzről levéve hozzáadjuk a leturmixolt kacsamájat, sózzuk, borsozzuk. (Kevés friss kakukkfűvel megbolondíthatjuk!)

6 db tűzálló tálkába töltjük, és tepsibe állítjuk az edényeket.
Forró vízzel feltöltjük a tepsit az edénykék 2/3-áig.

150 fokon 40 percig sütjük.

Kevés hűlés után hűtőbe helyezzük.

Tálalás előtt megszórjuk a tetejét finomított kristálycukorral, vagy barna cukorral, és szakács fáklyával rápirítjuk. Kihűlés után egy roppanós cukor réteget kapunk.

Friss salátával, gyümölccsel, és pirított baguette karikákkal tálaljuk.

https://receptneked.wps.hu/szarnyas/kacsamaj-creme-brulee/