Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Kacsamáj másképpen recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 45 dkg kacsamáj
  • 2 közepes fej vöröshagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 1 kisebb csokor petrezselyem
  • 1,5 dl tej (az áztatáshoz )
  • 2 evőkanál kacsazsír
  • só
  • szerecsendió
  • bors
  • majoránna

Elkészítése

A májat tejjel leöntjük, és körülbelül fél órán át áztatjuk benne. Ezalatt a kacsazsírt felforrósítjuk, majd a fokhagymát beleszeljük, és halványan megpirítjuk. A májat kivesszük a tejből, lecsepegtetjük, és kis kockákra vágjuk.

A fokhagymás zsírba beletesszük a májat, és fehéredésig sütjük. Ezután hozzáadjuk a karikára vágott vöröshagymát és a fűszereket. A máj áztató tejéből egy keveset hozzáöntünk, majd fedővel letakarva pároljuk, amíg a hagyma üveges nem lesz.

Amikor a tej elfő, és a hagyma is megpuhult, az ételt apróra vágott petrezselyemmel megszórjuk.

https://receptneked.wps.hu/szarnyas/kacsamaj-maskeppen/