Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Kacsamell rozmaringos ördögszekér gombával recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Elkészítése

Hozzávalók:

  • 2 db pecsenyekacsa mellfilé
  • 3 db ördögszekér gomba
  • 3 szál rozmaring
  • só,bors ízlés szerint
  • 1 ek olívaolaj

Köret:

  • rizibizi

A díszítéshez:

  • 4 db koktélparadicsom


Elkészítése:

A megmosott gombákat hosszúkás vékony szeletekre vágjuk. Vegyünk egy serpenyőt és tegyük a gombákat a forró olajra, szórjunk rá rozmaringot,és süssük 5 percig, majd sózzuk, borsozzuk és tálra rakjuk meleg helyre téve.

Közben a kacsamellet a bőrénél beirdaljuk,és megsózzuk a bőrét.Állni hagyjuk 1 órát.Ezután forrósítsunk meg egy másik serpenyőt,és tegyük a bőrével lefelé a melleket,majd közepes erősségű hőn,vagy lángon pirosra sütjük mindkét felét.

Ezután betakarjuk alufóliával,és így sütjük médiumra.levesszük a tűzhelyről 10 perc után,és pihentetjük a húst.Szeleteljük pár perc után vékonyra, rizibizivel,és a gombával tálaljuk.Koktélparadicsommal diszítjük.

 

https://receptneked.wps.hu/szarnyas/kacsamell-rozmaringos-ordogszeker-gombaval/