Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Kacsa

Szárnyas receptek

Kacsasült kelbimbóval és gesztenyével

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Hozzávalók: 1,5 kg-os kacsa só, bors 2 nagy fej hagyma 1 nagy fej+2 gerezd fokhagyma 1 ág rozmaring ,és 1 csokor petrezselyem 1+1 dl testes, száraz vörösbor 200 g gesztenye azaz két tasak főtt amit készen kapni. 500 g kelbimbó (mélyhűtött) 1 babérlevél 1 ek vaj/margarin 1 ek étkezési keményítő Elkészítése: A kacsát gondosan megtisztítjuk […]

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
180 perc
Mennyiség:
4 adag
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Beküldte: 2014.12.17.

Elkészítése

Hozzávalók:

  • 1,5 kg-os kacsa
  • só, bors
  • 2 nagy fej hagyma
  • 1 nagy fej+2 gerezd fokhagyma
  • 1 ág rozmaring ,és 1 csokor petrezselyem
  • 1+1 dl testes, száraz vörösbor
  • 200 g gesztenye azaz két tasak főtt amit készen kapni.
  • 500 g kelbimbó (mélyhűtött)
  • 1 babérlevél
  • 1 ek vaj/margarin
  • 1 ek étkezési keményítő


Elkészítése:

A kacsát gondosan megtisztítjuk a toll- és tokmaradványoktól alaposan megmossuk, lecsepegtetjük, bedörzsöljük sóval és borssal. A hagymákat és a fokhagymát meghámozzuk, a hagymát gerezdekre szeljük. A kacsát mélyebb-nagyobb sütőedénybe fektetjük, köréjük szórjuk a hagymát, a fokhagymát és a leöblített rozmaringágat. Alájuk öntünk 1 dl bort, lefedjük/alufóliával letakarjuk, és 160°C-os sütőben puhára pároljuk (1 és 1/2 óra). A sülés közben keletkező zsírt folyamatosan leszedjük.

A gesztenye szemeket kibontjuk a zacskóból és előkészítjük.

A kelbimbók külső leveleit lehántjuk, megmossuk, a nagyobb fejek torzsarészét keresztirányban bevágjuk Enyhén sós, babérlevéllel illatosított vízbe dobjuk (ha mélyhűtött, fagyos állapotban adjuk a forrásban lévő vízhez), és mérsékelt tűzön puhára főzzük (12-15 perc). A vajat/margarint felforrósítjuk, 2 gerezd áttört fokhagymával ízesítjük, majd belecsúsztatjuk a leszűrt, alaposan lecsepegtetett kelbimbókat. Utánasózzuk, néhány tekerésnyi frissen őrölt borssal fűszerezzük összeforrósítjuk, melegen tartjuk.

A kacsát kiemeljük a sütőedényből. A pecsenyelét zsírtalanítjuk, 2/3-át serpenyőbe szűrjük, a maradékba visszatesszük a kacsát, aztán 200 °C-ra kapcsolunk, és 15-20 perc alatt pirosra-ropogósra sütjük őket.

Közben a serpenyőbe csúsztatjuk a gesztenyét, kíméletesen összeforgatjuk a pecsenyelével. A maradék 1 dl bort elkeverjük az étkezési keményítővel, a gesztenyéhez öntjük, és éppen csak besűrítjük (1 perc). Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk.

A kacsát feldaraboljuk gusztusosan tálra csinosítjuk, köréjük-melléjük szedjük a kelbimbót és a gesztenyét (a mártással együtt), néhány tetszés szerinti petrezselyemzöld levelekkel ékesítjük. További köretként speatzle tésztával kínáljuk.

[box style=”info”]2013 karácsonyán volt ünnepi menünk.[/box]

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Karácsonyi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ár: Megfizethető Gyakorlat: Kezdőknek Fogás: Ebéd
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is