Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Kacsasült narancsos mártásban recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 1 kg kacsacomb
  • 1 liter narancslé (100% )
  • 1 teáskanál só
  • 1 teáskanál bors
  • 4 szál rozmaring
  • 2 dl édes fehérbor
  • 2 dl habtejszín
  • 4 evőkanál finomliszt
  • 3 evőkanál cukor
  • 2 dl olaj
  • 1 kg burgonya
  • 5 dkg vaj
  • 2 dl tej

Elkészítése

A megtisztított kacsacombot sóval, borssal és rozmaringgal fűszerezzük. Egy tepsibe öntjük a bort és az olajat, majd a combokat elhelyezzük benne. Sütőben készre sütjük.

Amíg a kacsa sül, elkészítjük a narancsmártást. A narancslevet egy edényben főzni kezdjük. A habtejszínt csomómentesre keverjük a liszttel, majd amikor a narancslé felforr, hozzáöntjük. Összeforraljuk, és ízlés szerint cukorral édesítjük.

A burgonyát megtisztítjuk, kockára vágjuk, és sós vízben megfőzzük. Ha megpuhult, leöntjük róla a vizet, hozzáadjuk a vajat, a sót és a tejet, majd krémesre törjük.

https://receptneked.wps.hu/szarnyas/kacsasult-narancsos-martasban/