Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Kacsa

Szárnyas receptek

Kacsasült párolt káposztával

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Hozzávalók: 1 db pecsenye kacsa /2-3kg/ só őrölt fekete bors 1 dl húsleves vagy alap lé A párolt káposztához: 0,5 kg lila káposzta 0,5 kg fejes káposzta 2-3 evőkanál kristálycukor só 1 evőkanál ecet /20%/ őrölt kömény őrölt bors étolaj Elkészítése: A kacsát megtisztítjuk, alaposan megmossuk. Kívül belül megsózzuk, borsozzuk. A kacsát tepsibe tesszük, alá öntjük […]

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
180 perc
Mennyiség:
4 adag
Mennyibe kerül?
Drága
Kautz Jozsef
Beküldte: 2016.12.27.

Elkészítése

Hozzávalók:

  • 1 db pecsenye kacsa /2-3kg/
  • őrölt fekete bors
  • 1 dl húsleves vagy alap lé

A párolt káposztához:

  • 0,5 kg lila káposzta
  • 0,5 kg fejes káposzta
  • 2-3 evőkanál kristálycukor
  • 1 evőkanál ecet /20%/
  • őrölt kömény
  • őrölt bors
  • étolaj


Elkészítése:

A kacsát megtisztítjuk, alaposan megmossuk. Kívül belül megsózzuk, borsozzuk.

A kacsát tepsibe tesszük, alá öntjük a húslevest. A tepsit lefóliázzuk, és előmelegített sütőbe tesszük másfél-két órára.

Levesszük a fóliát és sűrűn locsolgatva szép pirosra sütjük.

Jó étvágyat kívánok hozzá!

Amíg a kacsa sül elkészítjük a párolt káposztát. A káposztát lesózzuk, hagyjuk állni 10-15 percet, majd kinyomkodjuk. Egy lábasban arany barnára pirítjuk a cukrot, rátesszük a szeletelt káposztát.

Sózzuk, ízesítjük őrölt köménnyel, kevés őrölt borssal. Lassan puhára pároljuk. A végén hozzáadjuk az ecetet /ízlésünk szerint/.

Jó étvágyat kívánok hozzá!

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ételallergia: Tojásmentes receptek Ár: Drága Gyakorlat: Haladóknak Fogás: Ebéd
Kautz Jozsef
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is