Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Kacsasült recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 1 db kacsa
  • só
  • bors
  • zsír

A mártáshoz

  • 1,5 evőkanál porcukor
  • 1 evőkanál fehérbor
  • 2 nagy narancs leve
  • 1 dl víz
  • 1 dl húsleves alaplé
  • 1 teáskanál étkezési keményítő

Elkészítése

A narancsokat megtisztítjuk a héjától, az egyiket kis darabokra vágjuk, a másik levét kifacsarjuk. Egy kis lábasban a cukorral és borral feltesszük főni, majd amikor a narancs megpuhul, rászórjuk a keményítőt, és a kacsa pecsenyelevével felengedjük, hogy szószt készítsünk belőle.

A kacsát feldaraboljuk, ízlés szerint fűszerezzük, majd kevés zsíron, a saját zsírjában megsütjük, amíg szépen megpirul. A narancsos szósszal tálaljuk.

https://receptneked.wps.hu/szarnyas/kacsasult/