Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Csirke belsőség

Szárnyas receptek

Kacsazsírban konfitált csirkemáj

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

A csirkemájat folyóvízben megtisztítjuk és papírtörlőre téve szárazra itatjuk. A sütőt előmelegítjük 110 fokra. Egy tepsi vagy tűzálló tál aljára tesszük a friss fűszernövényeket, rárakjuk a csirkemájat, majd befedjük a karikára vágott vörös és fokhagymákkal. Rálocsoljuk a folyékony kacsazsírt, megszórjuk morzsolt majoránnával és a tepsit légmentesen lezárjuk. 110 fokon 150 percen át szép lassan sütjük, […]

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
170 perc
Mennyiség:
5 adag
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább
pontycomb
Beküldte: 2021.08.08.

Hozzávalók

Elkészítése

A csirkemájat folyóvízben megtisztítjuk és papírtörlőre téve szárazra itatjuk.

A sütőt előmelegítjük 110 fokra.

Egy tepsi vagy tűzálló tál aljára tesszük a friss fűszernövényeket, rárakjuk a csirkemájat, majd befedjük a karikára vágott vörös és fokhagymákkal. Rálocsoljuk a folyékony kacsazsírt, megszórjuk morzsolt majoránnával és a tepsit légmentesen lezárjuk.

110 fokon 150 percen át szép lassan sütjük, illetve inkább “gyöngyöztetjük”, épp csak forrjon!

A konfitálás lényege, hogy minél alacsonyabb hőfokon minél hosszabb ideig hőkezeljünk.

Miután letelt a 2,5 óra, egy 1 literes tiszta üvegbe óvatosan átrakjuk a májakat. De vigyázni kell velük, mert nagyon-nagyon puhák, könnyen törnek! Tehetünk közéjük néhány darabkát a hagymákból is.

A tepsi alján maradt zsiradékot egy tálba átszűrjük, hagyjuk kicsit leüllepedni és a tetejéről a tiszta kacsa zsírt rákanalazzuk az üvegbe a májakra.

Az üveget még forrón lezárjuk és konyhapulton hagyjuk kihűlni. Miután a zsír megdermedt, hűvös helyre (spájzba) tesszük, de felbontás után mindenképp hűtőszekrényben kell tárolni!

Rendkívül puha és nagyon ízletes étel, sózni nem szükséges csak fogyasztáskor. A zöldfűszerek ízlés szerint variálhatóak!

Jó étvágyat kívánok!

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Szilveszteri receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ételallergia: Tojásmentes receptek Ár: Kicsit drágább Gyakorlat: Kezdőknek Fogás: Vacsora
pontycomb
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is