Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Kacsazsírban konfitált csirkemáj recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 1 kg csirkemáj
  • 5 fej vöröshagyma
  • 6 nagyobb gerezd fokhagyma
  • 1 teáskanál morzsolt majoránna
  • 3 szál friss oregánó
  • 3 szál friss kakukkfű
  • 4 db friss zsályalevél
  • 0,5 liter kacsazsír

Elkészítése

A csirkemájat folyóvízben megtisztítjuk és papírtörlőre téve szárazra itatjuk.

A sütőt előmelegítjük 110 fokra.

Egy tepsi vagy tűzálló tál aljára tesszük a friss fűszernövényeket, rárakjuk a csirkemájat, majd befedjük a karikára vágott vörös és fokhagymákkal. Rálocsoljuk a folyékony kacsazsírt, megszórjuk morzsolt majoránnával és a tepsit légmentesen lezárjuk.

110 fokon 150 percen át szép lassan sütjük, illetve inkább “gyöngyöztetjük”, épp csak forrjon!

A konfitálás lényege, hogy minél alacsonyabb hőfokon minél hosszabb ideig hőkezeljünk.

Miután letelt a 2,5 óra, egy 1 literes tiszta üvegbe óvatosan átrakjuk a májakat. De vigyázni kell velük, mert nagyon-nagyon puhák, könnyen törnek! Tehetünk közéjük néhány darabkát a hagymákból is.

A tepsi alján maradt zsiradékot egy tálba átszűrjük, hagyjuk kicsit leüllepedni és a tetejéről a tiszta kacsa zsírt rákanalazzuk az üvegbe a májakra.

Az üveget még forrón lezárjuk és konyhapulton hagyjuk kihűlni. Miután a zsír megdermedt, hűvös helyre (spájzba) tesszük, de felbontás után mindenképp hűtőszekrényben kell tárolni!

Rendkívül puha és nagyon ízletes étel, sózni nem szükséges csak fogyasztáskor. A zöldfűszerek ízlés szerint variálhatóak!

Jó étvágyat kívánok!

https://receptneked.wps.hu/szarnyas/kacsazsirban-konfitalt-csirkemaj/