Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Kacsazúza pörkölt recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 1 kg kacsazúza
  • 3 fej vöröshagyma
  • 6 gerezd fokhagyma
  • 2 db paradicsom
  • 1 db paprika
  • 1 db hegyes erős paprika
  • 1 teáskanál köménymag
  • 1 evőkanál őrölt pirospaprika
  • 2 teáskanál só
  •  2 evőkanál kacsazsír (vagy liba )

Elkészítése

Előkészítés:

A kacsazúzát alaposan megtisztítjuk, megmossuk, majd kockákra vágjuk. A vöröshagymát, a paprikákat és a paradicsomot szintén felkockázzuk, a fokhagymát apróra vágjuk.

Elkészítés:

Egy lábasban a zsírt felhevítjük, majd üvegesre dinszteljük rajta a vöröshagymát. Hozzáadjuk a fokhagymát, a köménymagot, a paprikákat és a paradicsomot, majd közepes lángon 10-15 percig pároljuk.

Beletesszük a felkockázott zúzát, megsózzuk, és addig főzzük, amíg a saját levét elfövi. Ekkor megszórjuk a pirospaprikával, és kevés vizet adva hozzá, fedő alatt lassú tűzön puhára pároljuk. Szükség szerint többször zsírjára sütjük, és apránként pótoljuk az elpárolgott folyadékot.

Galuskával vagy tarhonyával tálaljuk.

https://receptneked.wps.hu/szarnyas/kacsazuza-porkolt/