Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Kakas pörkölt recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 1 db kakas
  • zsír
  • 2 nagy fej vöröshagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • só
  • bors
  • pirospaprika

Elkészítése

A zsírt felolvasztjuk, a vöröshagymát apróra vágjuk, majd üvegesre pároljuk a zsiradékban.

Hozzáadjuk a fűszereket és a zúzott fokhagymát. Egy kevés vízzel felöntjük, forralunk rajta egyet, majd hozzáadjuk a feldarabolt kakashúst. Felöntjük annyi vízzel, amennyi ellepi.

Időnként megrázogatjuk, nem kevergetjük. A húst addig főzzük, amíg teljesen megpuhul, és közben a leve is elfő, szaftos állagot kapunk.

Frissen főtt nokedlivel tálaljuk.

https://receptneked.wps.hu/szarnyas/kakas-porkolt/