Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Káposztás csirkecomb recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 8 db csirkecomb
  • 30 dkg szalonna
  • 1 kg savanyú káposzta
  • 3 db tojás
  • bors
  • só
  • ételízesítő
  • kevés olaj
  • 1 doboz sör

Elkészítése

A csirkecombokat megmossuk, megtisztítjuk. A bacon szalonnát kockákra vágjuk, kevés olajon megpirítjuk. A káposztát átmossuk, és a pirított szalonnára tesszük. Nem baj, ha a káposzta kissé megpirul.

Közben három egész tojást felverünk, sóval, borssal és ételízesítővel ízesítjük. Ráöntjük a káposztára, és tovább sütjük. A kész káposztás keveréket a csirkecombok bőre alá töltjük.

A megtöltött combokat tepsibe helyezzük, zsiradék hozzáadása nélkül, mert a csirke elegendő levet ereszt. Fóliával letakarva 150 fokon egy órán át sütjük, majd a fóliát levéve további 20 percig sütjük, amíg szép piros nem lesz.

Rizzsel vagy sült burgonyával tálaljuk.

https://receptneked.wps.hu/szarnyas/kaposztas-csirkecomb/