Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Káposztával töltött pulykacomb burgonyalepényen recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 50 dkg szálas savanyú káposzta
  • 10 dkg húsos szalonna
  • 1 fej vöröshagyma
  • 2 darab babérlevél
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 10 dkg szárazkolbász
  • 0,5 dl olaj
  • pulykahús fűszerkeverék ízlés szerint

A körethez

  • 50 dkg burgonya
  • 10 dkg finomliszt
  • 1 tojás
  • olaj a sütéshez
  • 1 gerezd fokhagyma
  • aki szereti, tehet bele reszelt szerecsendiót is

Elkészítése

A húst kicsontozzuk, de óvatosan, nehogy átvágjuk. A bőrét eltávolítjuk, a húst megmossuk és megszárítjuk.

A káposztát ízlés szerint átöblítjük (hogy ne legyen túl savanyú).

A szalonnát felaprítjuk. A hagymát meghámozzuk, felaprítjuk.

A szalonnát zsírjára pirítjuk, majd rátesszük a finomra vágott hagymát és kicsit megpirítjuk. Hozzáadjuk a káposztát, beletesszük a babérlevelet, 1 dl vizet öntünk hozzá és fedő alatt kb 20 percig pároljuk.

Közben a fokhagymát meghámozzuk, majd préseljük.

A kolbászt csíkokra vágjuk.

A pulykahúst megszórjuk a fűszerkeverékkel és bedörzsöljük a fokhagymával, majd beletöltjük a káposztát és a kolbászt. Feltekerjük és megkötözzük.

A sütőt 180 fokra (gázsütő 2. fokozat) bekapcsoljuk. A húst tepsibe fektetjük, ráöntjük a káposzta párolólevét, ha túl kevés, kicsi vízzel pótoljuk.

A sütőben, gyakran locsolgatva 50-60 percig sütjük. Ha megsült kb 15 percre alufóliával letakarjuk, majd felszeleteljük.

Megtisztítjuk a burgonyát, lereszeljük,és összekeverjük a liszttel, a tojással, sóval, a tejföllel, (borssal, fokhagymával).

Palacsintasütőben kevés olajat forrósítunk, a burgonyás masszából evőkanálnyi halmokat teszünk bele, a kanál hátával elsimítjuk 3-4 mm vastagra és a lepények mindkét oldalát szép pirosra megsütjük.

Tálaláskor a burgonyalepényt tányérra tesszük, ráfektetjük a felszeletelt húst, meglocsoljuk a levével.

https://receptneked.wps.hu/szarnyas/kaposztaval-toltott-pulykacomb-burgonyalepenyen/