Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Kapros csirke padlizsánnal recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Elkészítése

Hozzávalók:

  • 6 db csirkecomb
  • 1 db padlizsán
  • 3 db paprika
  • 20 dkg szeletelt bacon
  • 1 db vöröshagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 1 dl száraz fehérbor
  • 1 ek kapor, morzsolt
  • 1 tk édeskömény, őrölt
  • 1 kávéskanál cayenne bors
  • 1 kávéskanál kurkuma
  • 2 ek kacsa zsír
  • 2,5 dl tejszín
  • só


Elkészítése:

A húst lebőrözöm kicsontozom és apró darabokra vágom.

A paprikát kicsumázom és a padlizsánnal együtt kockára vágom.

Egy edényben zsírt forrósítok, megdinsztelem rajta a felaprított vöröshagymát, majd megpirítom rajta a felaprított bacont.

Rádobom a húst, megszórom a fűszerekkel, rászeletelem a fokhagymát, aláöntöm a bort és a hús fehéredéséig pirítom.

Ezután hozzáadom a felaprított padlizsánt és paprikát, sózom, beleöntöm a tejszínt és fedő alatt 5 percig párolom, majd tálalom.

Párolt rizst vagy kifőtt tésztát kínálok mellé.

https://receptneked.wps.hu/szarnyas/kapros-csirke-padlizsannal/