Hozzávalók:
- 1 kg csirkemell felszeletelve
- 30 dkg bacon
- 2 gerezd zúzott fokhagyma
- só
- bors
A töltelékhez:
- 40 dkg juhtúró
- 2 db tejben áztatott zsemle
- 1 tojás
- só
- bors
- kapor
- esetleg pici zsemlemorzsa
- olívaolaj
Elkészítése:
A hússzeleteket klopfoljuk, sózzuk, borsozzuk.
Elkészítjük a tölteléket: a hozzávalókat összekeverjük, a sózással vigyázzunk, mert a juhtúró elég sós. A pácolt csirkemelleket a kiterített baconszeletekre helyezzük, majd ráhalmozunk a töltelékből, feltekerjük. Olívaolajjal kikent jénaiba sorban lerakjuk. Letakarjuk alufóliával, 30 percet sütjük előmelegített sütőben, majd levesszük a fóliát, és szépen megpirítjuk.
Bármilyen körettel tálalhatjuk.
Nagyon finom, érdemes kipróbálni.