Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.
Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

A kapros, tejfölös zúzapaprikás egy laktató, mégis friss ízvilágú fogás. A lassan párolt zúza omlósra fő, a tejföl krémessé teszi a szaftot, a kapor pedig különleges, üde karaktert ad az ételnek. Ideális választás azoknak, akik szeretik a magyaros ételeket, de kipróbálnának egy kicsit más ízvilágot is.

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
adag
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Gasztropajti
Beküldte: 2013.08.23.

Hozzávalók

Elkészítése

A hagymát apróra vágva kevés zsiradékon megfonnyasztjuk, megsózzuk. Hozzáadjuk a megtisztított, darabolt zúzát, és fehéredésig pirítjuk. Felöntjük a fehérborral, majd hozzáadjuk a felaprított paprikát és paradicsomot. Annyi vízzel öntjük fel, hogy ellepje, majd fedő alatt főzzük, amíg a zúza megpuhul.

Kevés főzőlevet kiveszünk, a tejföllel és a liszttel csomómentesre keverjük, majd az ételt enyhén behabarjuk. Hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, a finomra vágott kaprot és az őrölt paprikát, majd felforraljuk. Végül frissen őrölt borssal ízesítjük.

Tálalás

Galuskával vagy pirított házi tarhonyával kínáljuk. A tetejére adhatunk friss fűszerekkel (kapor, snidling) elkevert tejfölgombócokat, amelyek még különlegesebbé teszik.

Tipp

A fogás bográcsban is elkészíthető, ilyenkor a mennyiségeket a bogrács méretéhez igazítsuk. A főzéshez használt fehér- vagy vörösbor nemcsak ízt ad, hanem segít a hagyma főzésében és a szaft sűrítésében is. Az alkohol teljesen elpárolog, így csak a kellemes savasság és az aromák maradnak az ételben.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ár: Megfizethető Gyakorlat: Haladóknak Fogás: Ebéd
Gasztropajti
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is