Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Kapros, tejfölös zúzapaprikás recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 1 kg zúza (csirke, kacsa, pulyka is lehet)
  • 2 nagy fej vöröshagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 1 kis pohár tejföl
  • 2 db paradicsom
  • 2 db lecsópaprika
  • só
  • őrölt bors
  • 1 kis csokor kapor
  • 1 dl száraz fehérbor
  • 1 evőkanál finomliszt
  • 1 evőkanál őrölt pirospaprika

Elkészítése

A hagymát apróra vágva kevés zsiradékon megfonnyasztjuk, megsózzuk. Hozzáadjuk a megtisztított, darabolt zúzát, és fehéredésig pirítjuk. Felöntjük a fehérborral, majd hozzáadjuk a felaprított paprikát és paradicsomot. Annyi vízzel öntjük fel, hogy ellepje, majd fedő alatt főzzük, amíg a zúza megpuhul.

Kevés főzőlevet kiveszünk, a tejföllel és a liszttel csomómentesre keverjük, majd az ételt enyhén behabarjuk. Hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, a finomra vágott kaprot és az őrölt paprikát, majd felforraljuk. Végül frissen őrölt borssal ízesítjük.

Tálalás

Galuskával vagy pirított házi tarhonyával kínáljuk. A tetejére adhatunk friss fűszerekkel (kapor, snidling) elkevert tejfölgombócokat, amelyek még különlegesebbé teszik.

Tipp

A fogás bográcsban is elkészíthető, ilyenkor a mennyiségeket a bogrács méretéhez igazítsuk. A főzéshez használt fehér- vagy vörösbor nemcsak ízt ad, hanem segít a hagyma főzésében és a szaft sűrítésében is. Az alkohol teljesen elpárolog, így csak a kellemes savasság és az aromák maradnak az ételben.

https://receptneked.wps.hu/szarnyas/kapros-tejfolos-zuzapaprikas/