Elkészítése
A túrót összekeverjük a tejföllel, a kaporral és kevés sóval. A csirkecombfiléket alaposan besózzuk, majd kiterítjük egy deszkán. Az egyik végükbe halmozzuk a túrós keverék egynegyedét, majd szorosan felgöngyöljük.
A felgöngyölt combokat körbetekerjük a bacon szeletekkel, hogy sütés közben is jól egyben maradjanak. Egy jénai tál aljára kevés olívaolajat csorgatunk, majd belehelyezzük a töltött húsokat. Alufóliával lefedve 180 fokra előmelegített sütőben 40 percig sütjük, majd a fóliát levéve további 10 percig grillezzük, hogy a bacon ropogós, pirosra sült legyen.
Barna rizzsel tálaljuk, de ízlés szerint friss salátával vagy párolt zöldségekkel is kínálhatjuk.
Tipp
A töltelék ízét gazdagíthatjuk reszelt sajttal vagy apróra vágott újhagymával. Ha szeretnénk pikánsabb változatot, a túróba kevés fokhagymát vagy chilipelyhet is keverhetünk.
