Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Kapros túróval töltött csirkecombfilé baconbundában recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 4 darab csirkecombfilé
  • 25 dkg túró
  • 3 evőkanál tejföl
  • kapor
  • só
  • 10 dkg szeletelt bacon
  • olívaolaj

Elkészítése

A túrót összekeverjük a tejföllel, a kaporral és kevés sóval. A csirkecombfiléket alaposan besózzuk, majd kiterítjük egy deszkán. Az egyik végükbe halmozzuk a túrós keverék egynegyedét, majd szorosan felgöngyöljük.

A felgöngyölt combokat körbetekerjük a bacon szeletekkel, hogy sütés közben is jól egyben maradjanak. Egy jénai tál aljára kevés olívaolajat csorgatunk, majd belehelyezzük a töltött húsokat. Alufóliával lefedve 180 fokra előmelegített sütőben 40 percig sütjük, majd a fóliát levéve további 10 percig grillezzük, hogy a bacon ropogós, pirosra sült legyen.

Barna rizzsel tálaljuk, de ízlés szerint friss salátával vagy párolt zöldségekkel is kínálhatjuk.

Tipp

A töltelék ízét gazdagíthatjuk reszelt sajttal vagy apróra vágott újhagymával. Ha szeretnénk pikánsabb változatot, a túróba kevés fokhagymát vagy chilipelyhet is keverhetünk.

https://receptneked.wps.hu/szarnyas/kapros-turoval-toltott-csirkecombfile-baconbundaban/