Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Karalábéfőzelék pulykamellel gazdagítva recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 2 darab zsenge karalábé
  • 20 dkg pulykamellfilé
  • 1 fej vöröshagyma
  • 2 darab koktélparadicsom ( vagy hámozott paradicsomkonzerv)
  • néhány szelet paprika
  • petrezselyemzöld
  • friss kapor
  • csombor (borsikafű)
  • diónyi vaj
  • 1 evőkanál olívaolaj
  • 1 dl tejföl
  • 1 dl főzőtejszín
  • 2 evőkanál evőkanál zabpehelyliszt
  • bors
  • só

Elkészítése

Megmossuk a húst, papírtörlővel leitatjuk róla a vizet és felkockázzuk.

A karalábét megpucoljuk, felaprítjuk, úgyszintén apróra vágjuk a megpucolt hagymát is.

Egy edényben olajat hevítünk, majd hozzáadjuk a vajat és a pulykamell darabkákat fehéredéség sütjük rajta. Ezt követően beletesszük a hagymát és a kockára vágott karalábét, majd 2-3 percig dinszteljük és közben sózzuk, borsozzuk. Beletesszük a paradicsomot és a paprikát is.

Felengedjük annyi vízzel, hogy ellepje és fedő alatt puhára pároljuk. Mivel zsenge a karalábé, agy hamar elkészül.

Hozzáadjuk a zöldfűszereket: csombort, petrezselyemzöldet, kaprot (nekem volt friss zöld kaprom,de a mirelit is jó).

Közben a liszttel csomómentesre keverjük a tejfölt, hozzáadjuk a tejszínt, egy merőkanál főzőlével felhígítjuk a habarást, majd behabarjuk a főzelékünket. Ha szükség utánízesítünk.

Jó étvágyat!

https://receptneked.wps.hu/szarnyas/karalabefozelek-pulykamellel-gazdagitva/